Khamis, 11 Julai 2019

exam usim 6/2015....

assalamualaikum warohmatullahi wabarokatuh..... berjumpa lagi kita ya di danau ini...selepas selesai menyiapkan catatan 'berkonvolah pulak ii' tadi aku terpandang satu draf catatan dalam senarai catatan yang belum siap lagi... jadi cadangnya aku nak siapkan hari ni jugaklah ya...

kalau mengikut tajuk catatan aku ini ialah 'exam usim 6/2015'...lama dah tu peristiwa ini... cuma tahun 2017 yang lalu aku terjumpa beberapa gambar dalam folder dalam komputer aku... aku pun perasan ia adalah gambar semasa aku dalam mood peperiksaan tapi bukan dalam dewan peperiksaan ya...hehehe...

jom lah kita tengok apa dia punya gambar tu...


suasana hening yang basah di perkarangan masjid kampung kerangai...aku snap gambar ini selepas solat subuh....dalam perjalanan ke usim, nilai. hujan renyai-renyai ketika itu... kalau kat rumah mungkin akan sambung tidur agaknya...maklumlah sejukkk...



ini pula gambar di perkarangan masjid putra, nilai... sampai saja di nilai aku terus ke masjid dan parking di tempat biasa... tak kesah dah sunyi ke...dekat dengan van jenazah ke....macam yang pernah aku ceritakan dahulu... dan hujan masih lagi membasahi bumi nilai yang amat bernilai ini....


eh...ehh...! sempat pulak selfie dalam van ketika hujan-hujan tu... ber'swafoto'lah.... utamakan bahasa kebangssan... bahasa jiwa bangsakan... tak kan itu pun nak bagi tahu....
ini lah wajah aku yang sebenarnya... lain dari ini bukan yang sebenar...


hujan dan teduh...dah berhentilah maksudnya tu... untuk mengisi masa lapang di hari kedua selepas exam, aku snap salah satu menara masjid ini... tak sangka pulak ada jugak nampak bahagian belakang van kesayangan aku tu... 
sebenarnya boring juga berkelana seorang diri ini... makan minum sorang...tidur sorang..berjalan sorang...apa cerita pun semuanya soranglah... solat je yang berjemaah tapi lepas tu kembali semula terkulat-kulat macam kulat... 
oleh itu bagi yang ada pasangan... hargailah pasangan anda...


malam pun tiba... selepas solat isyak aku ke sini untuk kali kedua kalau tak silap aku... dulu aku pernah sebut pasal nama kedai makan ini... lapar punya pasal aku terus ke "tea box cafe" untuk menjamu selera aku yang dah membuak-buak....minta agar diisi...


aku mengambil posisi luar sebab ia 'open air' dan agak berangin bagi melegakan kepala yang sarat dengan bebanan nota, maklumat serta bermacam informasi.... kalau lambat makan pasti aku yang sengsara sendiri..
aikk...! tak kan meja kosong jer...


sabarlah dulu... baru order tak kan dah siap nasi goreng pattaya yang dipesan tadi...
haaa...! tu namanya kedai makan ini...sekarang ni dah ada hotel bersebelahan dengannya... kalau tak silap aku "golden view" namanya... masa aku konvo dulu tidur kat sinilah semalaman... tak ingat dah berapa harganya...


jeng..jeng...jeng.... dah siap dah untuk dibelasah...sepinggan nasi goreng pattaya yang mengiurkan bersama segelas teh o nipis suam-suam kuku....
apa lagi belasahlah...


cakap banyak tak guna ya.... tengok apa yang dah jadi pada pinggan tu... kesihan kan...
kosong je....licin... tak berperi"nasigoreng" langsung tukang masak ni...disebabkan dia lah pinggan tu jadi macam tu... langsung tak bersisa sedikit pun... nasib baik lah sudu dan garpu tu besi....

ini lah sedikit celoteh atau ceritera dari aku yang dalam mood exam di tahun 2015 yang lalu... masa tu aku dah pun ditukarkan ke mengkuang dari kemayan... exam last punya untuk semester 6... semester 7 aku praktikal dan sekali dengan menyediakan latihan ilmiah atau nama glamournya tesis...
sabjek tak banyak untuk semester 6 ini.. rasanya 4 sabjek je... tapi makan masa 3 hari... maklumlah exam universiti..bukan exam sekolah rendah... 

ok..lah cukup sekadar itu.. jom mulih dulu lai... kaang akhir juwak kita ani makan...
bai...bai... assalamualaikum warohmatullahi wabarokatuh...

1 ulasan:

  1. Thanks ka, materinya sangat bermanfaat sekali buat aku. Aku suka banget ^^ Begini cara Daftar Togel Terpercaya yang harus kamu coba

    BalasPadam